Gryning

Gryning

tisdag 14 oktober 2014

Alanya vilken härlig vecka!!!

        

Semester!!!
En hel vecka med lata dagar, sol och bad. All inclusive och hotell visst låter det härligt?
Ja, det var härligt. Vi hade himla kul med nya goa vänner. Så många skratt, så mycket tok och roligheter. Men det startade med att vi fick be om handdukar för det var avglömt?? Eller skulle två personer dela på en?
Frukost lunch o middag, bara att gå ner de 109 trappstegen till entrevåningen och matsalen, Jo det var en matsal, ingen restaurang, men det gör inget för det var ju rent i alla fall.
Gott med mat som slipper laga själv, bekvämt och lätt. Men efter sådär tre dagar smakar ju allt lika. Samma mat i stort sett till lunch och middag. Eller nej nu skojade jag!!
Vi fick ju fiskhuvuden serverade på fredag och lördag, till lunch tror jag det var. Fiskhuvuden!!! Alltså nej, jag smakade inte den rätten. Det liksom kändes inte som det kunde vara så gott.
Lata dagar jo ja det var det, vi låg på stranden tre dagar och så gick vi tvådagar. En häftig vandring up i bergen utan karta, utan att veta om vi kom fram någonstans. men magkänslan sa att vi borde komma fram inte alltför långt från stan. Hade turen att träffa en norrman som bodde i byn högt upp på berget. Han berättade hur vi skulle gå och att vi då kom ner i Alanya centrum. Perfekt då går vi!!
De första dagarna vi var i Turkiet hade barnen ledigt från skolan pga helgdagar. Det märktes, för när vi vandrade genom några byar fanns en hel del barn ute längs vägarna och lekte. De hejade glatt på engelska till oss, men så fort vi gått förbi skrek de MONEY MONEY, och sen kastade de sten och äpplen efter oss och så kom då orden Fuck You. Jodå det kunde även de minsta barnen.
Vadringen tog 5 timmar att gå runt de högsta bergen och det var härlig utsikt och brant uppför och lika brant nerför och hårnålskuror liknande Trollstigen i Norge.
Spännande var det när det small helt plötsligt bredvid oss när vi var som längst bort långt ute i skogen. Ett hagelskott, någon jagade troligtvis, eller i alla fall hoppas vi på det.
När vi åter var nere i byn på andra sidan stan vinkades vi in till en turkisk familj där en kvinna satt och bakade bröd. Vi serverades turkiskt the, fick grönsaker och nybakat bröd med någon forma av turkisk yoghurt smaksatt av getost. Smakade bra efter flera timmars vandring o massor av höjdmeter i 30 graders värme. När sen kvinnan ville att vi skulle rida på deras kameler betalade vi för os och gick vidare. Kameler luktar fruktansvärt illa och dessutom tycker jag synd om dem med den utstyrseln de måste ha på sig.
Blir nog en följetong på Turkresan om jag ska berätta om simsalabim, Lars-Åke o  tidsstudiemannen och den lilla rosa prinsessmannen. Vilken himla rolig vecka med nya goa vänner, ja kanske jag berätta om det en annan dag.
Men åter till hotellet, alltså bo inte där, det finns bättre ställen helt klart där de byter handdukar oftare än var fjärde dag och där de inte har för vana att vika ihop de använda handdukarna och lägga i sängen. Tänk er själva att när ni ska använda handduken igen, Ja med risk för att de låter äckligt, men hur roligt är det att eventuellt torka ansiktet med den handduk som din rumskamrat kanske torkat si i rumpan med??? Jodå jag tänkte säga det till mannen i receptionen, men ångrade mig och la band på min stigande ilska och frustration och frågade istället snällt efter nya handdukar efter 4 dagar och då fick vi det. Synd egentligen när jag verkligen laddat för att fråga om mannen i receptionen brukade använda fruns handduk...........
To be continue för den som vill en annan dag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar