Gryning

Gryning

fredag 19 oktober 2018

Vandring på Santorini 2018

Semester och charter till Santorini. Då kanske man tänker, sol, bad, mat och vin. Eller så tänker man vandring som vi gör :)
På Arlanda och i planet så läser vi i stora kvällstidningarna att et är risk för oväder på ön. 12 meter höga vågor och regn!!
Jamen det är ju lovande då vi ska bo på ett hotell på stranden. Hm, Jaja vi ska ju iaf bo på Santorini där vi landar. Ett annat par vi träffar ska vidare till Naxos med  båt....
När vi landar så är det sol och 26 grader  men blåser rejält. Vi installerar oss på hotellet. Ett litet familjeägt hotell som ligger alldeles vid stranden. Får rum på övervåningen med delvis utsikt mot havet. En liten balkong med ett par stolar och bord är mysigt.
Nu har vi hela eftermiddagen på oss att börja utforska ön och stranden lockar inte i blåsvädret men det gör ju berget som ligger i utkanten av samhället.
Så snabbt byter vi till träningskläder, fram med kamera och vatten i ryggsäcken sen går vi strandpromenaden bort. Finns massor av restauranger så vi kommer inte att behöva vara hungriga.
Längst bort på stranden så stiger berget upp ur havet och vi viker av norrut genom byn.
Vi kommer fram till ett hotell där det går en vandringsled upp mt Ancient Thira, en gammal by på toppen av berget 360 meter över havet. Den leden tar vi och den snirklar stadigt uppåt och ju högre vi kommer desto vackrare blir utsikten. Till slut kom vi upp till en kyrka där vi pausar en stund.
Det är svettigt och varmt såklart men helt fantastisk utsikt och vi fortsätter uppåt och man kan få svindelkänsla då det faktiskt är ganska så brant.
Finns även olika klättringsleder som den som vill kan använda sig av.
Så plötsligt kommer stigen ut på bilvägen som ocskå går till Ancient Thira och då är klockan mycket så vi nöjer oss för dagen och tar för enkelhetens skull den slingriga vägen ner.
För mig som deltar i en stegtävling på jobbet samlar en hel del steg denna dag :)
Efteråt blev det en skön dusch och middag på restaurang Almira d'är jag valde svärdfisk. Gudomligt gott och vackert upplagt.
Kan varmt rekommendera restaurangen som har trevlig personal och fantastisk mat.










https://www.tripadvisor.se/Restaurant_Review-g658914-d1181283-Reviews-Almira_Restaurant-Kamari_Santorini_Cyclades_South_Aegean.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar