Gryning

Gryning

onsdag 27 juli 2016

Inte varje dag man har en svensk, en vitryss o en tysk med på skogsvandring :-D

Förra året var vi värdar för en kväll åt två killar som gick en svenskautbildning på Folkhögskolan. Det var Jochen från Vitryssland och Klaas från Tyskland. Vi åkte ut till sommarstugan och metade aborre och fikade lite och hade trevligt tillsammans. Jochen ville stanna, han trivdes oerhört bra på fäbodvallen.
I dag var det dags igen att träffa nya människor som är här under tre veckor och studerar vårt språk. Det visade sig att det var två grabbar även denna gång, från Vitryssland och Tyskland. Manuel och Jan 20 och 26 år. Trevliga, glada, underbara grabba som läst svenska i två år och behärskade språket på ett mycket bra sätt. Öppna i sinnet och med varma hjärtan så får man ut så mycket av att få träffa ungdomar och när de sedan är från andra länder får man så mycket tillbaka.
Så intressant att höra hur de har det i sina länder, hur saker och ting fungerar, lagar och bestämmelser mm.
Som att Vitryssland nyligen infört en ny lag om att de som inte arbetar får betala en skatt till staten!!
Tänk om det skulle vara så här?
Så efter en vandring tillsammans i Eggarnas naturreservat. Jamen såklart att vi skulle till skogs när man träffar mig!!. Men faktiskt ena killen gillade löpning och den andra tyckte om fjällvandring. tror ni att vi hade något att prata om?

Sedan blev det fika i sommarstugan vid fäboden och självklart fick de vaniljglass med varma
hjortron :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar