Gryning

Gryning

söndag 2 oktober 2016

Fjällvandring

Bröllopsdag och solsken från en klarblå himmel var perfekt för en dag på fjället.
Bor i en kommun som har Sveriges sydligaste fjäll, inte så höga, men tillräckligt för att stilla längtan till fjällen jag kan känna ibland.
Sagt och gjort, vi packade i thermos med kaffe, bredde mackor och la i frukt i ryggsäcken. Hämtade dotterns hund och sen bar det av norrut.
Utgick från Hemfjällstangen och gick förbi Mellanfjällsstugan där vi träffade på en liten stövartjej som ville hälsa på "våran" welsh springer spaniel och det gick jättebra.
Vandrade vidare till Hemfjällstugan där vi stannade och tog en kopp kaffe och goda mackor med ost och skinka på. All förtäring på fjället smakar gudomligt och vi verkligen njöt i solskenet.
Det var många som ville njuta av höstens vackra väder och den lättillgängliga fjällnaturen. Alla var glada och språksamma och hejade när vi mötte dem.
Mellan Hemfjället och Storfjällsgraven tog vi rakt över fjället för att slippa gå de vanliga stigarna. Så skönt att att bara gå....
Fortsatte vidare mot Apotekarstugan och så mot Hemfjällstangen igen i obanad terräng. Träffade på en kille som höll på att byta ring på cykeln då han fått punka på mountainbiken i de vassa stenarna. Men det gick bra för honom.
Så dagen var en riktig höjdardag och vi avverkade ca 18 km denna underbara höstdag. Så ni som kan, passa på att njuta sista höstdagarna innan det blir regn och rusk.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar