Gryning

Gryning

onsdag 18 januari 2017

AktivX håller teknikkurs

Anneli Fagerlunds foto.
Så såg det ut vid förra veckans kurs

Onsdagkväll och dags för 2:a kvällen med teknikkurs i AktivX:s regi. I dag var perfekt skidföre, minus 5 grader och kanonfina spår, jämfört med förra onsdagen då det snöade och blåste så snön låg på tvärsen och spåren var mjuka och termometern stod på noll. Det är det värsta tänkbara föret, fryser under så fort skidorna inte är i rörelse och det blir bakhalt. Men det gjorde inget för mina adepter var så glada och förväntansfulla och kämpade på så gott det gick vid förra tillfället.
Idag var det som sagt perfekt och gruppen lagom stor med nio glada kvinnor som vill förbättra sin teknik. En härlig grupp där alla är nyfikna och vill lära sig.
Vi startade med att åka utan stavar som vanligt och körde sparken och lite olika rytmövningar, innan det var dags att på med stavarna. Och det är här det brukar bli problem! Alltid brukar någon då börja med passgång, men inte i dag, ingen alls, Fantastiskt!
Vi fick justera lite handledsremmar så att det kan släppa staven. Många håller i stavarna krampaktigt och då blir pendeln fel så det jobbade vi med. Rörlighet i axeln, hög höft, tyngdöverföring och ja precis så gör man.
Så vill ni bli bättre skidåkare så boka en kurs hos AktivX, det är det värt, oavsett om du är elit eller glad motionär så finns det alltid något att jobba med. Vi är flera instruktörer och vi skräddarsyr så det passar dig oavsett förkunskaper, både klassisk still eller skate, grupp eller enskilda privatlektioner. Hör av er till AktivX.se
Trevlig kväll!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar