Gryning

Gryning

torsdag 23 februari 2017

Idrotten är hård, människan är hårdare, ja, den är rent av elak och gemen

Idrotten är hård, människan är hårdare, ja, den är rent av elak och gemen.
När inte de ädlaste valörerna "hämtas" hem då är det fiasko. Då är det fritt fram att öppet kommentera på sociala medier och det skrivs spaltmeter och stora rubriker om felval och taktiska missar.
Den som någon gång stått på skidor vet hur svårt det kan vara.
Den som provat att ta i så blodsmaken känns i munnen, som känt mjölksyran pumpa i benen och som kämpat för att få luft och i det läget ska vara iskall i hjärnan för att ta snabba och rätt beslut. Ni kanske kan veta att det är banne mig inte lätt.
Dessutom tror jag att ni som är de som kommenterar mest kanske aldrig ens upplevt mjölksyra och blodsmak. Har ni ens klarat att ta ut er till max och upplevt mjölksyran pumpa runt i kroppen tills du spyr?
En krönikör i en av de stora dagstidningarna skriver "Sveriges på förhand allra säkraste guldmedalj försvann nu på grund av ren och skär klantighet"

Hur kan man ens tänka tanken att en medalj är säker?? Ingen medalj är någonsin given, den ska åka eller kämpas för oavsett gren. Allt kan hända och det visar hur tufft och svårt det är att vinna en tävling vilket också är tjusningen med sporten. Jag vill bara säga Åk själv gubbjävlar!!!

Ni snackar och skriver om en ung tjej som har hela Sveriges krav på sina axlar. Även om hon stänger av och avskärmar sig så finns trycket, självklart allra mest från henne själv. Men att sedan svenska folket ska vara så gemen att man skriver fiasko och och att det är klantigt och ja.....
I framgång vill alla vara med och tycka att det är bra, men i motgång då är ni snabba att klanka ner på våra adepter. Jag tror inte ni heller alltid har en lyckad dag på jobbet.
Tidigare i vinter då var det Charlotte som var syndabock, som ni klagade på och Anna Haag, för att hon inte tävlade. Men nu har det vänt nu ska Kalla frälsa oss och är medaljhoppet igen.

Har ni för en sekund ens tänkt tanken att det är människor bakom nummerlappen som ni kommenterar och gör ner??

Nej, jag blir så ledsen på allmänheten som inte kan förstå att det i idrottsvärlden inte bara är att hämta hem en medalj. Att man inte behöver strö mer salt i såren genom att skriva elaka och gemena kommentarer. Idrottaren kan analysera och själv inse vad som orsakar det som sker och är självklart ledsna och besvikna.
Så försök att stötta idrottarna i motgångarna istället, för det är då de allra mest behöver det.
Så tänk efter en stund innan ni beter er som .... ja jag vet inte vad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar