Gryning

Gryning

torsdag 29 januari 2015

Tröghet stärker gäddhänget


När jag gick från jobbet igår hade jag tänkt att vila och ta det lugnt på kvällen. Det hade regnat under dagen och den fina snön som gjorde träden så vackra hade blivit till vattendroppar och trädens grenar var gråa och trista.
Kommer ut i regnet och känner verkligen att vädret gäckar oss. Dagen innan när jag har min träningsgrupp vid skidstadion så är tempen minus tolv grader och flera frös om händerna. Nu visade termometern 3 plus och spöregn!!!
Åker hem och äter lite kvällsmat och sen kommer längtan att ut i spåret ändå. Förhandlar med mig själv och tänker att jag ska stanna hemma i värmen och se på lite tv eller läsa. Efter en liten stund tar lusten över och jag klär ut mig till skidåkare.


Utomhus är det 1 plusgrad och regnet börjar övergå till snöblandat regn och mera snö. Det finns inte tid till vallning så det blir att ta skateskidorna. Inte det bästa valet egentligen, men jag slipper kladda med klister och kommer ut i spåret lite snabbare.


För i sinnet skiner alltid solen
Att åka skate i blöt nysnö är som ni som åkt skate vet väldigt tungt. Man får ta i för att överhuvudtaget komma framåt. När man stannar i utförslöporna innan backen planat ut är lite psykologiskt tungt och nog slet jag ont allt. Men jag valde ju själv och det var ju det här jag ville så jag åkte två varv på 7,2 km spåret och njöt i blötsnö och supertunga spår. Perfekt träning för gäddhänget dvs tricps :)
Inser att jag är lite knasig eller så är jag just precis bara jag. För det är ju såhär jag är. Jag vill göra det jag vill och nu gjorde jag det. Väl hemma var jag helt genomblöt ända in på kroppen, men vad gör väl det när det finns varmvatten att duscha i och torra kläder.


I dag är det nollgradigt, nysnö och jag lovar att spåren är glatta och jag kan sitta i min fåtölj och ta en skön vilodag för just i dag känns vila rätt för mig. Sån är jag, tränar när jag har lust, vilar när jag vill, så nu sitter jag still.
Trevlig kväll!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar