Gryning

Gryning

torsdag 2 april 2015

Omorganisation och genomlysning

En omorganisation kan vara skrämmande och omtumlande. Den väcker tankar och känslor, olika sådana. Rädsla, skräck, oro, funderingar.
Det bildas små grupper där alla farhågor som man kan se för både sin egen skull och andras torna upp. Fler frågetecken skapas ju mer diskussionerna pågår. Det finns så många hinder, svårigheter och problem som dyker upp. Arbetsglädje byts mot oro och frustration, sen kommer uppgivenhet och trötthet. Man ger upp......


En omorganisation kan också vara utmanande och leda till något nytt. Du kan få vara delaktig i att bygga upp, att skapa, att göra något bra. Hur gör vi? Vad kan vi tillföra och vara delaktiga i? Var står du i processen? När startar vi?  Plockar du fram din jävlar anmma och antar utamningen? Är du beredd att strida mot Goliat?


Än är allt i sin linda, ingen vet, utredning pågår, ingen vet än vad som ska hända, i alla fall inte gräsrötterna. Därför skakar också marken du står på, du darrar som ett asplöv, vad blir det av mig, vad ska jag göra. Du fruktar vad dagen innebär, du vet vad du har men inte vad du får. Därför reagerar du med rädsla och oro. En helt normal reaktion.


Ett stort ansvar ligger nu hos de som styr , att delge information och göra det på rätt sätt. Håll inte inne med något och kom framförallt inte med information vid dagens slut, före helgdag. Öppenhet, ärlighet är något ett ledarskap kräver om flocken ska troget följa. En ledare som inte är tydlig får aldrig en samlad grupp, då kommer de informella ledarna fram smågrupper startar, nya flockar bildas, en utbrytning sker och en del väljer att gå nya vägar.


Hur blir framtiden? Vad händer? När sker det? Vem drabbar det?
Ja uppenbarligen så borde det ha skett för längesen. Lyxfällan?


Men som sagt en omorganisation kan också vara utmanande och leda till något nytt. Man kan anta utmaningen och blicka framåt var med och skapa nytt, se positivt på det hela och göra en lösning som är bra. Den kan leda dig till en personlig utveckling och få dig att växa och lära dig nya saker om dig själv. Ny utmaningar, nya möjligheter och nytänkande är vad som får en människa att växa, att se framåt och än är det inget bestämt, än vet ingen något så varför ta ut något i förskott?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar