Gryning

Gryning

torsdag 23 april 2015

Tzälôtuppär ô tung ben

Hörde förra helgen att "Tzälôtuppon" blommade dvs Mosipporna. Har under många års tid valt att leta upp dessa på våren när dessa fridlysta raringar blommar. Det är längs flygsandsvägen längs Haftahedarna och vägen mot Äppelbo o Tyngsjö samt i Backselen jag hittat dem, men e är fina i sin enkelhet.
Efter jobbet så slängde jag på mig träningskläder och tog bilen ner till naturstigen på Haftahearna. Det är så vackert att springa där och jag har aldrig förut sprungit där så tidigt så det var kul at uppleva terrängen när snön fortfarande ligger kvar på sina ställen. Nere vid Kvissedsforsen var forsen vild och strid och det är mäktigt att se vattnets virvlar forsa fram för att sen i viken övergå till det lugnaste vatten. Älven kan verkligen locka till farligheter....
Nere vid forsen finns en fin slogbod med grillplats och många gånger har jag tänkt att det skulle vara mysigt att sitta där och grilla korv en ljummen sommarkväll och kanske kasta en fluga ut lugnvattnet nedanför forsens brus.
Naturen var vacker och en och annan fågel såg jag, men jag är dålig på arterna. Men löpningen var inte så bra, extremt tunga ben, men det är väl en reaktion p helgens cykling. Känning i vänster hamstring så jag tog det försiktigt och joggade runt och hoppas att det hjälper mina tunga ben.
Gjorde en extra slinga efter asfaltsvägen ner mot gamla flygfältet och kröp efter vägen en liten stund för att fota mosipporna som börjat lite försiktigt öppna sig. Tur att ingen kom förbi just då för då är risken att de tillkallat ambulans när de såg en träningsklädd i neongrön vindjacka och en vit AktivX mössa krypa i dikeskanten.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar