Gryning

Gryning

söndag 27 april 2014

Gösta Larsson rundan

Hamnat lite fel i fas med tiden, men det är svårt att få tiden att räcka till allt jag vill göra. Dessutom har sista dagarna i april visat en vårvärme utan dess like så jag kan inte vara inne då. Tänkte berätta om min löparrunda i torsdags i Mora som jag nämnde i förra inlägget.


Parkerade bilen vid korsningen Vattnäs/Bergkarlås där en terrängbana eller kanske jag ska använda ordet trailbana istället för så heter det numer. Hursomhelst så är det en bana/stig som den numer bortgångne ortopedläkaren tillika löpare och skidåkare Gösta Larsson gjort. Den är tuff, med tekniska partier och mycket upp och ner i branta och sega motbackar. Naturen är fantastisk, med delvis utsikt över Orsasjön. Bitvis går banan efter några gamla körvägar men oftast smala slingriga stigar. Har sprungit banan en gång förut och då var smultronen mogna och då vissa partier går över gräsbevuxna områden ville jag springa en gång på våren för att slippa ta mig fram i meterhögt gräs.
Idag var det fantastiskt vackert då marken ännu är som en matta på ett slätt golv. Vitsipporna kantade stigen och lyste upp arken med sina vita kronblad och gula små pistiller. Blåsipporna bugade vackert och hjälpte mig fram längs stigen och jag kände en otrolig lycka och frihetskänsla att springa och hoppa över stock och sten. Det var lite kyligt i början och et var lite is på en vattenpöl, men snart värmde solen i ryggen. De första kilometrarna går uppför direkt sådär lagom segt och benen kändes tunga. Men jag hade bestämt mig för att ta i uppför och ta det lite lättare däremellan. Efter ett tag kändes benen lättare och jag hade kameran med så det blev några stopp för fotografering. Ett bra sätt att pausa lite i löpningen, är man trött kan man ju alltid hitta ett fotoobjekt så man kan stanna, vilket är helt okej för jag vill njuta av naturen, inte enbart springa. så att springa på löpband är inte min grej.
När ca två kilometer återstår så hade det varit avverkning längs stigen och där var stigen sönderkörd och gömd bland ris så jag måste tagit fel och kom ut på stigen efter 8,5 km igen. Jaja nu hade jag tid på mig innan jag skulle börja jobba, men jag blir besviken på skogsbolagen som inte kan rensa stigarna efter skogsavverkningar. Synd att märkta stigar och leder förstörs.
Banan är totalt 11,2 km och tuff, men mycket fin att springa så jag kan varmt rekommendera den.
Läs mer om banan på


                                   




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar