Gryning

Gryning

måndag 1 juni 2015

Fjälltur

Längtan börjar sakta komma krypande, den där känslan som alltid dyker upp när sommaren kommer och dagarna blir längre. Friheten att göra det jag vill. Att ut och känna lukten av grönska, blommor och alla dofter som är så otroligt starka i försommartid. Det kryper i kroppen, lockar och drar. En nyfikenhet och upptäckarlust. En önskan att se det nya som vaknar till liv som spirar och växer. Skogen är som en stor barnkammare där man får vistas varsamt och smyga för att inte skrämma de små.
Längtar till fjällen i förommartid, att få känna vinden i ansiktet och doften från dvärgvide och ljung. Se purpurbräckan blomma liksom tätörten.
Fylla lungorna med ren och frisk fjälluft och bada i den iskalla fjällbäcken.
Ja, det är avkoppling och energipåfyllning när den är som bäst.
Planerar för några dagars fjälltur men vet ännu inte om det blir löpning eller vandring. Det känns lite som det hänger på vädret. Visst att springa i regn är okej men trevligare i sol då inte det krävs lika mycket kläder. Än återstår planering av vilken tur det ska bli. Härjedalen - Jämtland är jag ganska säker på.
Kanske Ljungdalen -Helags för att ta en topptur där ev. följande dag- Vålåstugorna- Vålådalen65 km beroende på toppturens längd.
Alternativt Ramundberget- Fältjägaren -Helags-Gåsen Stensdalen- Vålådalen ca 75 km.
Tre nätter på fjället är nog lagom, mat finns att köpa i stugorna och med lätt packning så låter löpningen rolig.
Största utmaningen ligger i att begränsa mig, att inte vilja lite längre och lite längre och så lite längre igen om jag inte har någon med som hejdar mig. Längtar........



445.JPGhalvmara Vansbro.jpgFager.jpg


Fjällvandring.jpg          DSC_0073.JPG

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar