Gryning

Gryning

onsdag 16 augusti 2017

Glittertinden 2465 möh Dag 3 Jotunheimen

Vaknade tidigt som vanligt men sovsäcken var så varm och skön så varför stressa när man är utloggad från världen? Fantastiskt skönt att inte ha någon mobiltäckning eller internetuppkoppling. Ingen klocka som ska styra dagen utan endast gå efter känsla. Fantastiskt härligt, eller hur?
Efter en god frukost packar jag min ryggsäck med vad vi behöver för dagen, lite matsäck och dryck samt extra kläder till mig och maken. Maken skulle få gå utan packning idag för att spara lite på sin onda rygg. Snäll fru :)
Vi tältar ca 800 meter från Glitterheims fjällstation vilket är bra för då får vi gå en liten bit innan det börjar stiga brant precis bakom fjällstation. Vi ser redan när vi äter frukost att det är flera som går uppför. På väg mot Norges näst högsta fjälltopp, 2465 meter pver havet, bara 4 meter lägre än Galdöpiggen.
Det är många barnfamiljer som vandrar och vi går om flera norska barn som är på väg uppför. Deras föräldrar bär med sig stjärtlappar så de kan åka utför på snön när toppen väl bestigits. Gissar att de yngsta vi ser som går är ett par flickor som är max 6-7 år, de skuttar glatt uppöver bland stenarna. Den ena ramlar men reser sig snabbt och skuttar vidare. Underbart att se deras lust och glädje att röra sig och vistas i naturen. Det påminner mig just nu om vad jag hörde på nyheterna i dag. De pratade om läsplattor i skolan och en yngre pojke tyckte det var lättare att skriva på den för man kunde få skrivkramp om man använde en penna!! Heja Norgesn säger jag bara.
Det är rätt bra väder, dock ligger toppen i dimma. Vi tog det ganska lugnt upp så det tog 4 timmar upp och 3 timmar ner. Det är ganska stenigt och en hel del blockterräng innan man kommer upp och går sista biten i snö. Vi nådde toppen, men tyvärr drog dimman inte bort så sikten var endast några meter. Men nedanför snötäcket var det full sikt och strålande väder.
En härlig dag!
Toppbestigning

En liten bit kvar



På väg mot toppen


Glittertinden 2465 möh

Glitterheim
Avslutar dagen med en meditation i skön miljö


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar