Gryning

Gryning

onsdag 1 januari 2014

Gårdagen

En nyårsafton kan firas på många sätt och den kan bli bra trots att man jobbar. Det är helt och hållet upp till mig hur jag väljer att förhålla mig till dagen. Jag jobbade kväll dessutom 14-22. Men jag trivs på jobbet, trivs med mina kollegor och även med "mina" patienter.
Fördelen med att jobba kväll är att man har en förmiddag ledig och just på Nyårsafton fyller yngsta dottern år. Så det blev faktiskt kalas i alla fall trots arbete senare under dagen. Hon hade så snällt bjudit till födelsedagskalas kl. 11 för att lilla mamma skulle kunna komma. Det var gofika till tusen dessutom. Den tjejen är suverän på bakning vilket hon har efter sin far. Undra just vad hon fått av mig??? Hade turen att få en matlåda med till kvällen också. Tack!!

Eftersom kalaset var kl. 11 så hann jag med årets sista löptur upp på berget. En kort (45 min) men intensiv runda där jag insåg rätt snabbt att mastvägen upp var utopi att ta då det var blankis. Tack o lov så var stigen bar och sen fick det bli obanat resten så det kändes i benen innan jag var uppe, 174 höjdmeter på 1,4 km i bitvis snö är lite jobbigt. Sen är det en del utförlöpning hemåt och där gick det undan i dag. Allt för att hinna till kakfatet :D
Har ju liksom insett att jag aldrig kan bli snabbare uppför, däremot kan jag definitivt förbättra min utförslöpning för det är jag kass på. Eftersom jag gärna vill utmana mig på fler ultramaror eller fjällmaror så är det i utförslöporna som tidsvinsterna kan göras om jag ska kunna delta i någon lång tävling.

Jag som ni ser blev min sista dag kanonbra trots arbete. Bonus var att jag svängde in o hämtade hem maken från festen hos dottern och fick en matlåda tills i morgon, oxfilé. Fy tusan vad bra man kan ha det när man jobbar!!!
Förra året i januari vid masten

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar