Gryning

Gryning

lördag 8 februari 2014

Imponerad av dagens åkare

OS har börjat och Charlotte Kalla gjorde ett härligt ryck och grejade en silvermedalj i den inledande skiathlontävlingen. Grymt starkt och härligt att se.
En fjärde plats i slopestyle fick vi också, Vi ska vara stolta över att vi i vår kommun har fostrat flera unga skidåkare, både alpint, längd och skidskytte.
Nu njuter jag av herrarnas skridskoåkning och de kör 5000 meter i dag. Alltså, så här är det, muskler har alltid fascinerat mig och då i kombination med kondition, styrka, balans, tajming och en dansande rörelse, allt i ett liksom, ja jösses vilka killar. Behöver man säga något mer egentligen??
Att det sen går fort över isen när åkaren glider fram i en djupt sittande ställning  och där mjölksyran måste bränna fruktansvärt på slutet gör det ju inte mindre intressant.. Alltså det är grymt vilken smärta de utstår, men det gör ju alla idrottare i jakt efter medaljer och ära. Ett enormt arbete som de lägger ner på sin idrott och själva kan vi sitta i soffan och tycka att de borde kunna bättre när de ibland misslyckats. Men då säger jag bara:
 -"Åk själv för helvete".


Nu håller vi tummarna för att det blir mitt i prick för skidskyttarna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar