Gryning

Gryning

lördag 26 oktober 2013

Bitterhetens medicin är kärlek

Många gånger har jag tänkt vad som formar och påverkar en människa.Vad som gör att vissa klarar av att hantera sorger, olyckor, sjukdomar och händelser som sårat djupt.
Alla människor har upplevt saker, händelser som påverkat dem på olika sätt. En del har kanske drabbats hårdare än andra, men det går inte att värdera vem som är mest drabbad. Ingen kan säga att någons sorg är större än någon annans. Ingen kan säga att en person har mera ont än en annan. Bara Du själv kan avgöra hur ont det gör, hur sårad du blir och hur lång tid det tar innan du mår bra igen.

Men du kan välja om du ska låta dig drabbas av bitterhet, om du ska leva kvar i denna bitterhet. Om det är värt att förtäras av en känsla som du faktiskt väljer att ha kvar eller jobba bort. Det finns så mycket bra litteratur i ämnet som handlar om hur vissa klarar hur mycket som helst. Ett tips på en bok som uppskattats mycket av mig, men som jag vet att yngre enbart tycker är jobbig, men ju fler gånger den läses och ju äldre du blir desto bättre blir boken som skrivits av Aaron Antonovsky och heter Hälsans Mysterium och handlar om hur vissa människor klarar att bibehålla sin hälsa och  klarar av svåra påfrestningar med bibehållen hälsa - de kanske till och med växer och utvecklas som människor trots svåra påfrestningar.
Där kommer då begreppet KASAM in dvs. Känslan av sammanhang. Att kunna begripa, hantera och se en mening i det som sker De centrala begreppen är  alltså: begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet. Så läs gärna boken.
Kaj Pollacks böcker Att växa genom möten  och Att välja glädje handlar om hur du kan vidareutveckla dig som människa.
Det finns mängder av litteratur i ämnet så vill du lära känna dig själv så kan du börja med att boka en date med dig själv och presentera dig för dig själv. Berätta vem du är, vad du tycker om, vad du blir ledsen av, vad du vill göra med ditt liv. Vem som ska få bestämma om du ska bli arg eller ledsen.

Har du någon gång bokat en träff med ditt inre?? Om inte, då är du värd att äntligen få möta dig själv, att lära känna dig och möta den människa som jag tror att du älskar innerst inne. Så väljer du att komma till vers nummer två i min "Dikt"

Bitterhetens medicin är kärlek

Bitterhet är en sjukdom
Bitterhet är ett tillstånd som fräter sönder ditt inre.
Här vill jag träffa mig. Var vill Du träffa Dig?
Bitterhet förstör din framtid
Bitterhet är en ondska
Bitterhet och hat förstör ditt liv
Bitterhet förstör andras liv på grund av att din
Bitterhet går ut över alla i din närhet
Bitterhet förstör vänskap och relationer

Kärlek, värme och glädje ger hopp
Kärlek, värme och glädje skapar tröst
Kärlek, värme och glädje ger en framtid
Kärlek, värme och glädje skänker frid och lugn
Kärlek, värme och glädje ger vänskap
Kärlek, värme och glädje övervinner alla hinder
Kärlek, värme och glädje är livet
Kärlek, värme och glädje är Bitterhetens medicin.

            
Trevlig Lördagkväll och Snälla Låt Kärleken vinna över Bitterheten <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar