Gryning

Gryning

måndag 18 november 2013

Hennickehammars Herrgård

En vistelse på en herrgård är en fantastisk present att få av sina barn med respektive. Hade en hel lång dag där vi inte kunde göra några "måsten", ingen renovering eller tråkig disk att ta reda på. Kom fram när det var mörkt och regnigt på kvällen så det blev ingen kvällspromenad, men väl ett antal lästa sidor ur en bra bok.
Morgonen började med lång och god frukost. Älskar frukostar, jag skulle inte överleva utan mat omedelbart jag går ur sängen och att sen få sätta sig i en vacker herrgårdsmiljö och äta i lugn och ro är extra gott.
Efter frukosten hade vi en helkroppsmassage inbokad, riktigt lyxigt fick det bli. Hade räknat med lite hårdare nypor hos massösen, då mina muskler har slagit knut på sig på massor av ställen. Men det var gudomligt att ligga en hel timme, lyssna på stillsam musik i en doft av lavendel och dessutom bli skönt och avkopplande masserad. Kan säga att kroppen var tacksam för det.
Nu var vi redo för en skogspromenad, och jag blev sjukt sugen på att springa på dessa fina stigar, men nu hade jag bestämt att låta kroppen vila. Har lite för ont överallt just nu och sunda förnuftet säger att kroppen skriker efter vila. Så vi vandrade bort längs sjön och andades och drog in den sköna och för årstiden mycket varma luften. Är det verkligen november + 10 grader och vindstilla?






 
                                                           
Skogspromenaden i dessa omgivningar var som gjord för välbefinnande och avkoppling och efter en stund i bastun var vi sedan redo för en öl i baren. Därefter väntade en trerätters middag som bestod av jordärtskockssoppa till förrätt (supergod), lambracks med rosmarinsås och en potatisduschesse samt lite rotfrukter och en chokladkaka med glass till dessert. Till förätten serverades ett got vitt vin, et rött till huvudrätten och ett dessertvin som avslutning. Därefter avnjöts en kopp kaffe till stillsam pianomusik tills det blev dags att krypa ner och sova under månskenet.

Tack till våra fina barn med respektive som gav oss denna helg, ni vet att ni är bäst för oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar