Gryning

Gryning

söndag 8 december 2013

Andra advent

Andra advent och nu har det äntligen hänt. Snön har kommit och jag har gjort två skidturer, korta sådana men ändock två klassiska pass på ca en mil var. Det var så himla skönt att få glida i väg i spåret och ha både fäste och glid. I morse var det visserligen minus 18 grader men fram på dagen kom det mera snö och temperaturen steg till minus 12. Det var med andra ord perfekt skidföre om än lite stickigt i ögonen av snön, men vad gör det när det är skönt att få frisk luft och ta i lite grann.
I dag kändes det dock lite i ljumskarna, har ju inte åkt rullskidor heller så det var träningsvärk i ljumskarna. En sån där skön värk.

I går var det bakdag för mig och lilla P. Vi gjorde två olika mjuka kakor, det ena var en kardemummakaka och det andra en saffranskaka. Passar fint i adventstid.
Maken han gjorde molllusker. Mollusker?? Usch tänker ni då, men de som gått på Stjerneskolan i Torsby vet vad mollusker är. En god kaka snarlik negerbollar men istället för kaffe används frystorkat kaffe som är torrt. Ja de är supergoda, mycket godare än negerbollar. Man rullar dem till en längd, men de ska vara ovala, typ som en tunnel med platt undersida (typ prinsessbakelse kanske) och underdelen ca 4-5 mm sänks ner i smält choklad och sen får den stelna. Skärs i bitar som är ca 3 - 4 cm tjocka.
Vi gjorde även tresorters småkakor. Pepparnötter, hästskor och drömmar. Drömmarna bakade jag ut först i dag, då vi fick finbesök i går, dels av pappa men också av en mycket kär vän Micke som kikade förbi på en fika. Alltid lika trevligt att ses.
Just de har dessutom frostat av frysen, vilket passade bra när det bara var att ställa ut allt en stund i kylan när isen i frysen togs bort. så nu är den fräsch och inget gammalt finns kvar. Djuren i skogen fick någon gammal gädda av oss.
Nu återstår bara att göra lite lingondricka och svart vinbärssaft sen får det bli vila resten av dagen.
Från verandan ut över ladugården

                                                                         Rimfrost

                                                              Utifrån och in mot köket

                                                                         Småkakor

                                                                      Bakresultat

                                                                     I frostig morgon

                                                                        I skidspåret

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar