Gryning

Gryning

lördag 7 december 2013

Trött på dessa påhopp

Läser kommentarer om Kevin, ja ni vet han grabben som vann Idol i går. Det har skrivits elaka kommentarer på alla möjliga sociala medier om den killen under hans Idoltid. Folk har varit arga för att han fortsatt spela med sitt fotbollslag. De har varit arga för falsksång, att småtjejer röstat på honom osv.
Har dessa människor ingen empatisk förmåga? Kan de inte glädjas åt att en grabb som är snygg att se på, som kan kombinera flera saker och som ställer upp i en tävling där han inte skapat tävlingsreglerna och lyckas gå vidare då folket uppenbarligen har röstat mest på honom. Det är med andra ord folket som ringt som har röstat fram Kevin så att han till slut stod som vinnare i finalen.

En del har sagt att han haft fördelar som de andra idolerna inte fått. Kanske det, men det påverkar ju inte folkets röster. Han har i stort sett gjort allt vad de andra Idoldeltagarna gjort, han måste ju trots allt träna sin sång, kunna låtarna han framför, kunna föra sig på scenen och utöver detta träna och spela de matcher hans lag skulle spela och där och då prestera sitt bästa. Med den uppladdningen inom både Idoltävlandet och fotbollslivet kunna prestera på topp visar vilken Idol denna Kevin är.

Han har uppenbarligen klarat pressen att prestera med laget dvs fotbollslaget och gjort bra ifrån sig i Idol. Att inte alla gillar hans sång är väl inte konstigt. Några vill ha sol och barmark i december, andra vill ha snö. Alla kan inte få som vi vill. Svenska folket har röstat, så lägg ner alla elaka påhopp på en ung kille. Han har visat att han klarar kombinationen av Idoldeltagandet och fotbollsspelandet och han har inte brutit ihop trots rent av mobbing mot en ung grabb som råkar ha ett utseende som vissa faller för och andra verkar närmast avundsjuka på.

Det är en kall värld vi lever i när vi inte kan unna och glädjas åt andras framgångar. När vi inte kan se andra människor lyckas utan måste ge oss på dem på alla möjliga sätt.
Nelson Mandela har gått bort men länge leve hans minne och hans gärningar hoppas jag. Tänk efter innan ni säger något som sårar någon som bara vill väl. Egentligen har vi ingen aning om hur alla dessa kommentarer påverkat denna person, en människa av kött blod, en ung grabb som känner och tänker precis som du och jag. Hur hade det själv känts om någon varit så elak mot dig? Eller mot dina barn?

Var rädd om dig själv och varandra!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar