Gryning

Gryning

torsdag 12 december 2013

Sealskin, en perfekt juklapp

Drog upp rullgardinen och möttes av en syn jag inte ville se. Snön som förut låg vacker på åkern och vägen utanför huset hade sjunkit i hop, vägen var silverfärgad av snön som smält och vattnet rann nerför backen. Träden som förut varit frostiga och vackra var nu lika sömniga som de är då löven trillat av och fulla av vattendroppar. De vajade på fram och tillbaka friskt påhejade av blåsten som kommer från sydväst.
Sydvästliga vindar på vintern är inget jag vill ha. Snön ska komma från öst om den ska stanna kvar, de västliga vindarna från Värmland och Norge, de är tyvärr inget att lita till, så snälla vädergudar låt oss få östliga vindar och låt oss få en vit jul.

Vägen är silverfärgad, gillar den vita bättre
I dag skulle vädret inte få stoppa mig, så jag åt frukost och bytte om för en springtur i skogen. Skidor var meningslöst. Det är ändå mellan 1-2 decimeter snö i skogen och tyvärr inte fruset under så det var tungsprunget men ändå bästa alternativet att ta sig upp på berget då vägarna är hala.

 
Nästan på toppen av Väton, masten syns
Älgspår

 
                                                                    En tok på toppen
                                           Solen gör ett försök, men orkar inte riktigt fram.
 

Sealskin ett underbart val i dag
 
Med Salomon trailskor och Sealskin strumpor så var jag torr och varm om fötterna hela passet. Strumporna kostar några hundralappar men är så värda varje krona om man gillar att vara ute som jag. Blev 1timme och en kvart i skogen och det var så skönt. Såg bara spår efter älg och en tjäder som flög i väg skrämd av mig.
Efteråt blev det pannkaka med hallon och vispad grädde, så gott och så nöjd med mig själv då jag varit lite för omotiverad för träning under hösten.
Behöver någon som peppar mig att träna just nu. Så svårt att ta sig ut efter de långa arbetsdagarna och tidiga mornarna. 
 
Kom i håg att knyta fast hatten för i dag blåser det och värre blir det i norr då stormen Ivar kommer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar