Gryning

Gryning

tisdag 21 maj 2013

Cykeltur

När jag är ledig och det är varmt dricker jag gärna kaffet på glasvverandan. I dag var det en sådan dag, varmt och skönt och ingen hund som stod i granngården och skällde, bara fågelkvitter som förgyllde och gjorde min morgonstund helt ljuvlig.

Förmiddagen ägnades och hemmasysslor, såsom fönsterputs, skurning av altangolv, tvätt av kläder, och lite ogräsrensing varvat med kaffedrickande i lugn och ro.

Det blev en cykeltur i dag med lilla P som ju inte är liten längre, men hon är minst eller åtminstone yngst våra barn och kommer alltså alltid att var minst, trots att hon är mycket klok.
Vi tog en sväng ner till Tyngsjökorset, dit är det 27 km och en del fina backer på Haftahrdarna. Haftahedarna är ett vackert områden med tallhedar och flygsand. Det finns en vacker naturstig som är absolut värd att gå eller springa, ja ibland cyklar jag den också. Man kommer ner till Kvissedsforsen en sträcka i Västerdalälven med ganska stor fallhöjd, där älven även gör en sväng så at en fin liten vik bildas. Där är det mycket fin sandstrand och en slogbod finns numer där också. Så ta er gärna en tur dit och upptäck vår vackra natur.
När vi två är ute och tränar pratar vi en hel del, men nu hade vi cyklat backe upp och backe ned en stund i tystnad när Pernilla plötsligt säger:
"-Backarna börjar inte förrän i Jönköping "
          "-Nähä, ja då har vi ju en bit kvar innan de börjar"

Hon satt tydligen och tänkte på Vätternrundan, men det var ganska kul med tanke på de backarna som finns längs vägen vi cyklade :D

Det var faktiskt skönt att cykla och benen var betydligt piggare i dag jämfört med igår och i lördags. Skönt att kunna trycka på uppför utan att stumna. Järnkaminen har inte rostat ihop ännu :)
Vi hade dessutom tur och höll oss undan regnet så vi fick endast ett par droppar på oss under våra 54 km, ja Pernilla hon cyklade ca 60 km då hon hämtade upp mig på vägen. Bra jobbat av oss!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar