Gryning

Gryning

söndag 12 maj 2013

Forsens brus

Vet ni hur skönt det är att ligga och lyssna till forsens brus? Allra skönast är ju efter en dags vandring och man får krypa ner i sovsäcken efter att ha badat i en iskall bäck eller å och intagit en god middag vid en eld. Att då ligga i sovsäcken och bara lyssna till bruset och vattnets strömvirvlar är avkopplande.
Ja, nu somnade jag till forsens brus i en varm säng inomhus istället och det är absolut inte heller fel. En härlig dag tillsammans med äldsta dottern, hennes sambo och barnbarnet för att inte glömma Eskil och Max är till ända.

När M o L testade högtryckstvätten nästa dag tog jag o dottern en promenad med valpen som blivit stor till storleken. Snön är borta och endast lite is på några ställen samt snöhögar som ligger och smälter. Efteråt smakar elvafikat gott. I Fangen är det alltid en kaffehurra på hos ålderparet och jag tycker så mycket om att träffa dem. Det känns som tiden står still när man sitter i deras kök. Tänk att det är över 30 år sen jag var på elvafika hos dem första gången. En tradition på sitt sätt.

Camilla och Eskil
Fångån i vårskrud
                                                         

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar