Gryning

Gryning

fredag 17 maj 2013

Ikaros

Solsken och värme och tidig morgon är som gjord för att gräva lite i trädgården.
Det är tyst och stilla, solen skiner och jag gräver lite och vänder om jorden och flyttar humlen till en ny rabatt vid härbret. Där ska den få slingra sig upp efter härbrets vägg tänkte jag antingen på gammeldags störar från ett "häschigôlv" (om ni vet vad det är ) eller på lina.
Passar på att titta på de fina påskliljorna, tänk så fantastiskt fina de är och så olika alla blommor är varandra. Precis som vi människor, vi är också olika, långa, korta, tjocka, smala, bruna, vita, blåögda.....ja, listan kan göras lång, men vi är alla människor som bor på samma jord. Alla är vi födda av en mamma, skapade av en mamma och en pappa och det nyfödda barnet är helt fri från fördomar och deras enda behov är att bli älskad och matad samt få torrt på sig och kunna tryggt få sova.
Så låt oss vara olika och respektera varandra som vi är, ta hand om våra barn, familjer och djur och låt de växa upp och leva i frihet och med kärlek. Som Björn Afzelius sjunger i låten Ikaros:
Låt dina blommor slå rot där det finns jordmån
Låt dina växter får leva där de trivs
Lås inte in dina plantor i ett drivhus
Låt de få slippa ett onaturligt liv
Låt den du älskar få pröva sina vingar
En dag så flyger din älskade rätt
Vill du bli respekterad av din avbild
Så får du visa din avbild respekt

Nu kommer solen och värmen och glöm för Guds skull inte bort era djur i varma bilar eller lämna dem instängda i små hundgårdar för länge.

 Sprid kärlek och värme och Du, glöm inte att le mot den Du möter, jag lovar att Din dag blir mycket bättre och att Du får ett leende tillbaka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar