Gryning

Gryning

torsdag 16 maj 2013

Skogskövling och VM

Har varit extremt trött efter min veckas ledighet. I måndags var jag till Falun på styrelsemöte med Dalarnas Skidförbund och även om det är en bit att åka, 32 mil fram o tillbaka så ger det energi. Vi är ett härligt kreativt gäng som verkligen vill jobba för att skidfolket i distriktet ska ha så goda förutsättningar som möjligt. Det är ett helt ideellt arbete som vi lägger ner och nu är en hel del fokus på kommande VM-arrangemang och uppdraget som vi i distriktet ska ansvara för. Dock mal byråkratins kvarnar enormt sakta och de ungdomsbackar som ska byggas på Lugnet och som borde vara påbörjade och helst klara nu har fastnat i en mortel och åker bara runt bland beslutsfattarna.
Om inte ungdomsbackarna kommer till då får ju de som arbetar emot utbyggnad av hoppbackar på Lugnet vatten på sin kvarn eftersom vi då inte kan trygga återväxten bland backhoppare. Vilket barn/ungdom kan börja träna i en 70 metersbacke?? Nej, satsa på ungdomarna, satsa på en multiarena och locka idrottare till att träna i Falun.

I går blev det en tvåtimmars promenad i skogen med Challevovven. Var så trött efter jobbet och näsan rann och halsen började kännas torr. Vill INTE bli sjuk!!
Vi gick söderut efter grusvägen mot Lugnet och där tog vi leden upp mot Väton. Den var fin att springa tidigare, brant och motlut i några kilometer till toppen. Nu har de för ett par år sedan avverkat i området och det är Siljans skog som gjort och leden är definitivt inte fin att gå längre. Vad jag förstår och som det varit tidigare i allafall så är skogsbolagen skyldiga att återställa stigar och leder igen så de är framkomliga igen. Trist att leder som skulle kunna brukas för turister ej längre är vandringsvänlig. Likadant är det efter leden från Vemforsen och som leder genom Kvarnstensbrottet. Den är också helt sönderkörd på en sträcka söderifrån. Trist eftersom det är ett av de mest attraktiva kulturområden vi har i Malung.

Under vår härliga skogspromenad smög vi på en fjolårsälg som vi satt och spana på länge innan den gick iväg. Den var lika nyfiken på oss. Ett par tjädrar skrämde vi upp i gammelskogen också.
En härlig kväll i skogen med sällskap som förstår att smyga och inte prata i onödan. Det gillar jag. Tack för turen Challe!
Challe o jag

                                                           
                                                Leden från Lugnet till Väton

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar