Gryning

Gryning

onsdag 8 maj 2013

Harren leker

Kan ni se dem leka?
Våren i Östersund är vacker med solsken och värme och härliga upplevelser. Jag och sonen åkte ut på Frösön och bort till en bäck som har sitt utflöde i Storsjön. Där smög vi längs bäcken och såg harrarna leka. Det var mängder av harr och ett otroligt roligt att se dessa vackra fiskar kämpa uppströms i bäcken. Såg minst 500 stycken. I området växte även blåsippor som var fina att skåda.
Harren leker i bäcken

Drog vidare västerut och träffade på äldsta dottern som vi tog en fika med på Åre Gymnasium. Att fika på en skola är gott och billigt insåg jag. Så himla skönt att få krama dig igen fina dotter. Vi ses snart igen!
Rekar klättringsmöjligheter
Vi åkte vidare mot Undersåker och där vi parkerade bilen och sen drog vi iväg upp till Välaberget, ett område för klättrare. Det var verkligen ett stenrikt område, stora klippberg som sonen såg ut att gilla. Hm, som mamma är jag iaf glad att han lovar att använda lina och säkra upp sig när han ska dit och klättra i framtiden. Området i sig var riktigt fint och jag blev nyfiken på hur stigen mot Trillevallen är. Ska fråga Karin om vi ska testa den någon gång.


Daniel testar greppen å Välaberget

Tog en sväng förbi Lundhags och införskaffade nya Icebug OL-skor, perfekt pris för mig och köpte även en bok om fjällvandring i Jämtland-Härjdalen. Att köpa tidskrifter är ju nästan lika dyrt så en bok i ett ämne var en god investering. Nu blir det planering av vandringar, vem vill hänga med??
Efter en god middag som bestod av älgskav och ris, så stack vi ut till Frösö Sportstuga och var med på orienteringstävlingen de hade. Sprang en bana på 6,5 km med svärdottern och det blev ett perfekt intervallpass för oss. Roligt att vara i nya områden och springa och terrängen är fin därute. Så underbart med alla blåsippor som växer överallt.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar